24002
09:33 19.092018

Хлібний кекс із рибою

Цікаве 1752

Інгредієнти:

– батон – 500 г,

– хек розморожений (філе) – 800 г,

– сьомга свіжа (філе) – 200 г,

– яйця – 4 шт.,

– цибуля – 2 шт.,

– молоко (2,5%) – 140 мл,

– сир «Пармезан» – 20 г,

– вершкове масло – 50 г,

– печериці – 400 г,

– мариновані огірки – 3 шт.,

– сир (9%) – 25 г,

– олія – 100 мл,

– сіль – 15 г,

– чорний мелений перець – 5 г,

– мускатний горіх – 1 г,

– куркума – 3 г.

Спосіб приготування

Обсмажте подрібнену цибулю, викладіть її. На цій же сковороді обсмажте нарізані кубиками печериці, наприкінці приправте їх чорним меленим перцем. Окремо обсмажте кубики сьомги.

Збийте два яйця з молоком та сіллю до однорідності, додайте до грибів. Смажте до готовності яєць. З батона зріжте скоринку, а м’яку частину покришіть і залийте молоком на 20 хв.

Через м’ясорубку з дрібною решіткою двічі пропустіть філе хека й розмочений у молоці хліб, додайте сіль, чорний мелений перець, мускатний горіх і сир. Потім два збиті яйця та розтоплене вершкове масло, перемішайте фарш і відбийте його.

Дно та борти силіконової форми з отвором вистеліть фаршем (2/3). Усередину викладіть шарами дрібно порізані мариновані огірки, цибулю, грибну начинку з омлетом, потім кубики обсмаженої сьомги. Закрийте начинку рибним фаршем, що залишився (1/3). Випікайте 30 хв. при температурі 180°С.

Три скибки батона підсушіть у розігрітій до 180°С духовці впродовж 10 хв. Потовчіть на крихту. Змішайте з натертим пармезаном та куркумою.

Через 10 хв. після початку випікання дістаньте кекс з духовки, присипте половиною хлібно-сирної крихти. Ще через 10 хв. дістаньте кекс, переверніть його на деко з пергаментом та присипте поверхню крихтою, що залишилася. Запікайте ще 10 хв., поки підрум’яниться.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах