Мариновані сливи з часником
Інгредієнти:
– сливи – 2 кг,
– часник – 4 головки,
– вода – 750 мм,
– цукор – 300 г,
– оцет 9% – 100 мм,
– гвоздика – 3 шт.,
– перець духмяний горошком – 6 шт.
Спосіб приготування
Сливи добре вимийте й видаліть кісточки, але плоди не розрізайте. Можете надрізати збоку, але не до кінця. Замість кісточки в сливу вставте зубок часнику. Якщо зубчики занадто великі, розріжте їх навпіл.
Приготуйте маринад: воду закип’ятіть, додайте в неї гвоздику, запашний перець, цукор та оцет, проваріть 2 хвилини.
У стерилізовані банки покладіть сливи, начинені часником. Залийте їх киплячим маринадом до самого верху. Залишіть на годину. Потім злийте маринад назад у каструлю.
Знову закип’ятіть і залийте сливи. Тепер нехай постоять у маринаді близько 8 годин. Можна залишити їх на ніч.
Відтак ще раз зливаємо маринад у каструлю й доводимо до кипіння. Знову заливаємо його в сливи і відразу закриваємо кришками.
Переверніть банки догори дном і залиште до повного охолодження.
Ця смачна закуска здивує всіх ваших гостей. Спробувавши одну пікантну сливку, вони обов’язково попросять рецепт і потягнуться за наступною!
Смачного!
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися