В’ялені помідори в олії
Інгредієнти:
– помідори – 1,2 кг,
– сіль – 2 ч. л,
– петрушка, базилік – 30 г,
– олія оливкова – 150 мл,
– часник – 1 зубчик,
– перець чорний (мелений) – за смаком.
Спосіб приготування
Готуємо помідори до сушіння. Помідори розрізаємо на половинки. Деко застилаємо фольгою та рясно змащуємо олією. Викладаємо половинки помідорів зрізом вгору і посипаємо їх сіллю з перцем. Кожен помідор акуратно посипаємо дрібно нарізаною зеленню.
Ставимо деко з помідорами у духову піч і в’ялимо овочі за температури 100-150ºС. Через дві години духову піч вимикаємо, проте залишаємо помідори всередині.
Складаємо помідори в банки. На дно чистої прогрітої банки викладаємо кілька листочків зелені і розрізаний на кілька частин зубчик часнику. Зверху щільно розміщуємо в’ялені помідори, заливаємо їх олією та закриваємо кришкою. В’ялені помідори готові до вживання. Зберігаємо в холодильнику.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися