23537
11:31 22.082018

Тигровий чізкейк

Цікаве 1907

Інгредієнти:

– пісочне печиво «Топлене молоко» – 300 г,

– арахіс – 30 г,

– сир (9%) – 300 г,

– сметана (20%) – 500 мл,

– масло (82,5%) – 150 г,

– цукор – 200 г,

– желатин гранульований – 20 г,

– вода – 120 мл,

– апельсиновий сік – 1/4 склянки,

– апельсинова цедра – 1 ст. л.,

– шоколад (72%) – 100 г.

Спосіб приготування

Залийте желатин водою кімнатної температури і залиште на 15-20 хвилин. Арахіс потрібно обсмажити на сухій пательні, остудіть, а потім подрібніть в блендері.

З печива качалкою зробіть дрібну крихту і змішайте з горіхами. Охолоджене вершкове масло наріжте на дрібні кубики і змішайте з горіхово-піщаною крихтою в однорідну масу.

Кухонну дошку застеліть пергаментом, а зверху поставте бортик від роз’ємної форми. Тісто рівномірно розподіліть всередині форми і поставте на 15-20 хв. в холодильник.

Сир перетріть через дрібне сито, збийте зі сметаною і цукром в однорідну густу масу. Влийте в неї розтоплений на паровій бані желатин та перемішайте. Розділіть масу на 2 частини.

З апельсина зніміть цедру і вичавіть сік. На паровій бані розтопіть чорний шоколад. В одну частину сирної маси додайте апельсиновий сік та цедру, а в іншу – розтоплений шоколад. Розмішайте.

Викладіть половину апельсинового крему в форму з тістом-основою і поставте на 3-5 хвилин в морозильнукамеру, щоб він трохи застиг. Зверху викладіть половину шоколадної суміші.

Зачекайте, поки застигне. Те ж зробіть і з залишками сирної маси. Сформований чізкейк залиште на 1 годину в холодильнику для застигання.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Головне