Тигровий чізкейк
Інгредієнти:
– пісочне печиво «Топлене молоко» – 300 г,
– арахіс – 30 г,
– сир (9%) – 300 г,
– сметана (20%) – 500 мл,
– масло (82,5%) – 150 г,
– цукор – 200 г,
– желатин гранульований – 20 г,
– вода – 120 мл,
– апельсиновий сік – 1/4 склянки,
– апельсинова цедра – 1 ст. л.,
– шоколад (72%) – 100 г.
Спосіб приготування
Залийте желатин водою кімнатної температури і залиште на 15-20 хвилин. Арахіс потрібно обсмажити на сухій пательні, остудіть, а потім подрібніть в блендері.
З печива качалкою зробіть дрібну крихту і змішайте з горіхами. Охолоджене вершкове масло наріжте на дрібні кубики і змішайте з горіхово-піщаною крихтою в однорідну масу.
Кухонну дошку застеліть пергаментом, а зверху поставте бортик від роз’ємної форми. Тісто рівномірно розподіліть всередині форми і поставте на 15-20 хв. в холодильник.
Сир перетріть через дрібне сито, збийте зі сметаною і цукром в однорідну густу масу. Влийте в неї розтоплений на паровій бані желатин та перемішайте. Розділіть масу на 2 частини.
З апельсина зніміть цедру і вичавіть сік. На паровій бані розтопіть чорний шоколад. В одну частину сирної маси додайте апельсиновий сік та цедру, а в іншу – розтоплений шоколад. Розмішайте.
Викладіть половину апельсинового крему в форму з тістом-основою і поставте на 3-5 хвилин в морозильнукамеру, щоб він трохи застиг. Зверху викладіть половину шоколадної суміші.
Зачекайте, поки застигне. Те ж зробіть і з залишками сирної маси. Сформований чізкейк залиште на 1 годину в холодильнику для застигання.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися