23534
11:31 15.082018

Сливовий соус на зиму

Цікаве 5005

Інгредієнти:

– сливи – 1 кг,

– вода – 50 мл,

– часник – 3 зубчики,

– перець чилі – 1 шт.,

– сіль, цукор – за смаком,

– зелень кінзи – 2 ст. л.,

– кріп – 2 ст. л.

Спосіб приготування

Сливи миємо, кладемо в каструлю. Наливаємо воду, ставимо на середній вогонь і доводимо до кипіння, після чого зменшуємо вогонь і варимо 10 хвилин. Не забуваємо час від часу помішувати. Вміст каструлі відкидаємо на друшляк, чекаємо, поли вся рідина стече, потім протираємо через нього сливи. Повертаємо пюре в каструлю.

Часник чистимо і вичавлюємо. Подрібнюємо вимитий та очищений від насіння перець чилі.

Каструлю ставимо на плиту, додаємо до пюре цукор і сіль, пробуємо на смак – регулюємо кількість солі й цукру залежно від особистих уподобань. Доводимо до кипіння. Додаємо до пюре подрібнену зелень, перець чилі, часник. Варимо 2 хвилини, знімаємо піну.

Гарячий соус розливаємо по стерилізованих банках, закриваємо кришками, закутуємо. Після повного охолодження соус ставимо на зберігання в холодильник або льох (має бути холодне й темне місце).

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах