Сливовий соус на зиму
Інгредієнти:
– сливи – 1 кг,
– вода – 50 мл,
– часник – 3 зубчики,
– перець чилі – 1 шт.,
– сіль, цукор – за смаком,
– зелень кінзи – 2 ст. л.,
– кріп – 2 ст. л.
Спосіб приготування
Сливи миємо, кладемо в каструлю. Наливаємо воду, ставимо на середній вогонь і доводимо до кипіння, після чого зменшуємо вогонь і варимо 10 хвилин. Не забуваємо час від часу помішувати. Вміст каструлі відкидаємо на друшляк, чекаємо, поли вся рідина стече, потім протираємо через нього сливи. Повертаємо пюре в каструлю.
Часник чистимо і вичавлюємо. Подрібнюємо вимитий та очищений від насіння перець чилі.
Каструлю ставимо на плиту, додаємо до пюре цукор і сіль, пробуємо на смак – регулюємо кількість солі й цукру залежно від особистих уподобань. Доводимо до кипіння. Додаємо до пюре подрібнену зелень, перець чилі, часник. Варимо 2 хвилини, знімаємо піну.
Гарячий соус розливаємо по стерилізованих банках, закриваємо кришками, закутуємо. Після повного охолодження соус ставимо на зберігання в холодильник або льох (має бути холодне й темне місце).
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися