Запіканка з кабачків та фаршу
Інгредієнти:
– кабачок – 2–3 шт.,
– фарш (будь-який) – 500–600 г,
– цибулина – 1 шт.,
– помідор – 1–2 шт. (можна замінити томатною пастою, кетчупом),
– сметана 15% жирності – 3–4 ст. л.,
– натуральний йогурт без добавок – 1 ст. л.,
– яйця – 2 шт.,
– часник – 2–4 зубчики,
– тертий твердий сир,
– орегано – 0,5 ч. л.,
– перець чорний мелений, сіль.
Спосіб приготування
Поставити на розігрів пательню, нарізати цибулю дрібними кубиками. Злегка обсмажити. У підсмажену цибулю додати фарш. Посолити, поперчити. Смажити, розбиваючи м’ясні грудочки. Нарізати помідори кубиками, додати у фарш. Смажити, поки з них не піде волога (5 хв.).
Приготувати заливку для запіканки. Збити разом сметану, йогурт, яйця, сіль, орегано, розчавлений часник.
Підготувати кабачки. Очистити від шкірки, якщо в цьому є потреба, нарізати тонкими смужками.
Розігрівати духовку до 180 °C. Форму для випікання змастити вершковим маслом. Викласти дно форми кабачками в один шар, полити соусом, викласти тонкий шар фаршу. У такій же послідовності викладати інші шари, поки не закінчаться всі інгредієнти. Верхній шар полити заливкою. Утрамбувати запіканку, щоб вона щільніше лежала у формі.
Посипати тертим твердим сиром та відправити в духовку. Випікати 45 хв.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися