23309
12:15 1.082018

Запіканка з кабачків та фаршу

Цікаве 1623

Інгредієнти:

– кабачок – 2–3 шт.,

– фарш (будь-який) – 500–600 г,

– цибулина – 1 шт.,

– помідор – 1–2 шт. (можна замінити томатною пастою, кетчупом),

– сметана 15% жирності – 3–4 ст. л.,

– натуральний йогурт без добавок – 1 ст. л.,

– яйця – 2 шт.,

– часник – 2–4 зубчики,

– тертий твердий сир,

– орегано – 0,5 ч. л.,

– перець чорний мелений, сіль.

Спосіб приготування

Поставити на розігрів пательню, нарізати цибулю дрібними кубиками. Злегка обсмажити. У підсмажену цибулю додати фарш. Посолити, поперчити. Смажити, розбиваючи м’ясні грудочки. Нарізати помідори кубиками, додати у фарш. Смажити, поки з них не піде волога (5 хв.).

Приготувати заливку для запіканки. Збити разом сметану, йогурт, яйця, сіль, орегано, розчавлений часник.

Підготувати кабачки. Очистити від шкірки, якщо в цьому є потреба, нарізати тонкими смужками.

Розігрівати духовку до 180 °C. Форму для випікання змастити вершковим маслом. Викласти дно форми кабачками в один шар, полити соусом, викласти тонкий шар фаршу. У такій же послідовності викладати інші шари, поки не закінчаться всі інгредієнти. Верхній шар полити заливкою. Утрамбувати запіканку, щоб вона щільніше лежала у формі.

Посипати тертим твердим сиром та відправити в духовку. Випікати 45 хв.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах