23306
12:13 1.082018

Печеня з яловичини зі сливами

Цікаве 2030

Інгредієнти:

– яловичина – 500 г,

– слива – 500 г,

– цибуля –1 шт,

– сметана – 100 мл,

– вершкове масло – 20 г,

– олія – 2 ст.л.,

– мед – 1 ст.л.,

– вино – 150 мл,

– винний оцет – 1 ст.л.,

– духмяний перець – 1 шт,

– крохмаль – 1 ст.л.,

– мелений перець, сіль – за смаком.

Спосіб приготування:

М’ясо ріжемо невеликими шматочками, а цибулю – півкільцями.

Сливи ріжемо навпіл, виймаємо кісточку і закладаємо в сотейник. Заливаємо фрукти вином і медом. Тушкуємо сливи до м’якості приблизно 5 хвилин, а потім переливаємо разом з рідиною з сотейника.

Яловичину обсмажуємо в розігрітій сковороді на суміші рослинного і вершкового масла. Перекладаємо і м’ясо в сотейник. У сковороду додаємо рослинне масло і обсмажуємо цибулю до м’якості. Кладемо теж в сотейник.

Яловичину заливаємо рідиною. Додаємо спеції, оцет, перемішуємо і накриваємо кришкою.

Запікаємо печеню в духовці при температурі 180 ° С приблизно 1,5 години. М’ясо повинно стати м’яким.

Крохмаль з’єднуємо зі сметаною і водою. Додаємо сіль, перемішуємо і викладаємо у скоровідку, а зверху – сливи. Накриваємо кришкою і тушкуємо ще 15 хвилин.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Головне