Печеня з яловичини зі сливами
Інгредієнти:
– яловичина – 500 г,
– слива – 500 г,
– цибуля –1 шт,
– сметана – 100 мл,
– вершкове масло – 20 г,
– олія – 2 ст.л.,
– мед – 1 ст.л.,
– вино – 150 мл,
– винний оцет – 1 ст.л.,
– духмяний перець – 1 шт,
– крохмаль – 1 ст.л.,
– мелений перець, сіль – за смаком.
Спосіб приготування:
М’ясо ріжемо невеликими шматочками, а цибулю – півкільцями.
Сливи ріжемо навпіл, виймаємо кісточку і закладаємо в сотейник. Заливаємо фрукти вином і медом. Тушкуємо сливи до м’якості приблизно 5 хвилин, а потім переливаємо разом з рідиною з сотейника.
Яловичину обсмажуємо в розігрітій сковороді на суміші рослинного і вершкового масла. Перекладаємо і м’ясо в сотейник. У сковороду додаємо рослинне масло і обсмажуємо цибулю до м’якості. Кладемо теж в сотейник.
Яловичину заливаємо рідиною. Додаємо спеції, оцет, перемішуємо і накриваємо кришкою.
Запікаємо печеню в духовці при температурі 180 ° С приблизно 1,5 години. М’ясо повинно стати м’яким.
Крохмаль з’єднуємо зі сметаною і водою. Додаємо сіль, перемішуємо і викладаємо у скоровідку, а зверху – сливи. Накриваємо кришкою і тушкуємо ще 15 хвилин.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися