Бабагануш із баклажанів
Інгредієнти:
– баклажани – 600 г,
– часник – 3 зубчики,
– зіра – 4 г,
– лимон – 1 шт.,
– перець чилі – 1 шт.,
– олія – 80 мл,
– м’ята – 4 гілочки,
– кінза – 5 гілочок,
– тахінна паста – 30 г,
– паприка – 1 г,
– базилік сушений – 1 г,
– сіль – 10 г;
для розсолу:
– сіль – 60 г,
– вода – 1 л.
Спосіб приготування
Змастіть баклажани олією, загорніть у фольгу та запечіть у розігрітій до 180°С духовці впродовж 30 хв. Дістаньте їх із фольги, покладіть у розсіл. Не виймаючи з нього почистіть баклажани від шкірки.
Почистіть часник та перець чилі. Перець наріжте довільними шматочками й покладіть разом із часником у подрібнювач. Туди ж додайте листя м’яти та нарізану кінзу. Подрібніть до утворення шматочків розміром 3–4 мм.
Додайте нарізані великими кубиками баклажани, перемеліть усі інгредієнти до однорідної маси. Змішайте її з лимонним соком, зірою, сіллю й тахінною пастою. Полийте готовий бабагануш олією, змішаною з паприкою та сушеним базиліком.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися