23045
14:04 18.072018

Бабагануш із баклажанів

Цікаве 1749

Інгредієнти:

– баклажани – 600 г,

– часник – 3 зубчики,

– зіра – 4 г,

– лимон – 1 шт.,

– перець чилі – 1 шт.,

– олія – 80 мл,

– м’ята – 4 гілочки,

– кінза – 5 гілочок,

– тахінна паста – 30 г,

– паприка – 1 г,

– базилік сушений – 1 г,

– сіль – 10 г;

для розсолу:

– сіль – 60 г,

– вода – 1 л.

Спосіб приготування

Змастіть баклажани олією, загорніть у фольгу та запечіть у розігрітій до 180°С духовці впродовж 30 хв. Дістаньте їх із фольги, покладіть у розсіл. Не виймаючи з нього почистіть баклажани від шкірки.

Почистіть часник та перець чилі. Перець наріжте довільними шматочками й покладіть разом із часником у подрібнювач. Туди ж додайте листя м’яти та нарізану кінзу. Подрібніть до утворення шматочків розміром 3–4 мм.

Додайте нарізані великими кубиками баклажани, перемеліть усі інгредієнти до однорідної маси. Змішайте її з лимонним соком, зірою, сіллю й тахінною пастою. Полийте готовий бабагануш олією, змішаною з паприкою та сушеним базиліком.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах