Цибулевий суп
Інгредієнти:
– 700 мл м’ясного або овочевого бульйону,
– 350 г цибулі (4 середні головки),
– 150 мл білого сухого вина,
– 70 г сиру,
– 50 г вершкового масла,
– 2 зубчики часнику,
– 1 ч. л. борошна,
– 1 невеликий багет (або схожий за смаком і консистенцією хліб, наприклад, чіабатта).
Спосіб приготування
Цибулю чистимо та нарізаємо півкільцями. На сковороді розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо в ньому цибулю на маленькому вогні, постійно помішуючи. Коли вона стане золотистою, кидаємо на сковороду два зубчики давленого часнику. Пасеруємо все ще 4–5 хвилин і додаємо борошно. Воно зробить суп більш однорідним та злегка кремовим.
Вливаємо бульйон і добре перемішуємо, щоб не залишилося грудочок борошна. Додаємо вино, сіль та перець. Накриваємо суп кришкою й варимо на маленькому вогні ще 30 хвилин.
У цей час тонкими скибочками нарізаємо багет і підсушуємо в духовці або тостері. На великій тертці натираємо сир.
У готову жароміцну форму переливаємо порційно цибульний суп і кладемо зверху багет, а потім щільний шар сиру. Поміщаємо суп у духовку на 10 хвилин (краще під гриль), щоб він став рум’яним, а сир розплавився.
Подаємо цибульний суп, поки він ще дуже гарячий.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися