Домашній кетчуп з аличею
Інгредієнти:
– помідори – 50 шт.,
– алича – 50 шт.,
– часник – 5 шт.,
– петрушка – 30 г,
– сіль, перець та цукор – за смаком.
Спосіб приготування
З аличі видаляємо кісточки, помідори ріжемо на половинки і складаємо все в каструлю. Додаємо трохи води й варимо, поки алича та помідори не стануть м’якими. Додаємо давлений часник і подрібнену зелень. Прогріваємо кетчуп ще кілька хвилин.
Перемелюємо суміш у блендері до однорідної маси й протираємо через сито. Hе викидайте масу з насіння, шкірки та зелені, яка залишилася після відділення м’якоті. Її можна змішати з сіллю (1:1) і додавати замість солі в перші та другі страви.
Знову ставимо томатне пюре на невеликий вогонь і варимо, поки воно не набуде потрібної консистенції. Додаємо в теплий соус цукор, сіль і добре перемішуємо. Знімаємо з вогню.
Якщо ви хочете заготовити соус на зиму, його потрібно в гарячому вигляді розкласти по попередньо простерилізованих банках, накрити стерилізованими кришками й закупорити.
Домашній кетчуп з аличею готовий!
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися