22605
16:21 27.062018

Домашній кетчуп з аличею

Цікаве 4550

Інгредієнти:

– помідори – 50 шт.,

– алича – 50 шт.,

– часник – 5 шт.,

– петрушка – 30 г,

– сіль, перець та цукор – за смаком.

Спосіб приготування

З аличі видаляємо кісточки, помідори ріжемо на половинки і складаємо все в каструлю. Додаємо трохи води й варимо, поки алича та помідори не стануть м’якими. Додаємо давлений часник і подрібнену зелень. Прогріваємо кетчуп ще кілька хвилин.

Перемелюємо суміш у блендері до однорідної маси й протираємо через сито. Hе викидайте масу з насіння, шкірки та зелені, яка залишилася після відділення м’якоті. Її можна змішати з сіллю (1:1) і додавати замість солі в перші та другі страви.

Знову ставимо томатне пюре на невеликий вогонь і варимо, поки воно не набуде потрібної консистенції. Додаємо в теплий соус цукор, сіль і добре перемішуємо. Знімаємо з вогню.

Якщо ви хочете заготовити соус на зиму, його потрібно в гарячому вигляді розкласти по попередньо простерилізованих банках, накрити стерилізованими кришками й закупорити.

Домашній кетчуп з аличею готовий!

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах