Печені пиріжки з чорницею
Інгредієнти:
– 150 мл води,
– 150 мл молока,
– 11 г дріжджів,
– 60 мл олії,
– яйце,
– борошно,
– 0,2 ч. л. ванілі.
Для начинки чорниця і цукор.
Спосіб приготування
Розбавляємо молоко гарячою водою, щоб рідина вийшла тепла. Додаємо цукор з дріжджами й насипаємо склянку борошна. Залишаємо опару в теплому приміщенні на 40 хвилин.
Збиваємо виделкою білок з половиною чайної ложки солі. Додаємо його в опару, підсипаємо борошно та вливаємо олію. Насипаємо борошно до потрібної густоти тіста, маса не повинна розповзатися по столу. Перекладаємо у велику каструлю.
Накриваємо серветкою. Через годину тісто потрібно обім’яти й залишити ще хвилин на 20.
Чорницю перебираємо, промиваємо і змішуємо з цукром за смаком.
Залишений жовток розводимо двома ложками молока й добре розмішуємо.
Ділимо тісто на шматочки по 100 г, розкачуємо з кожного невеликий коржик. Розкладаємо ягоди з цукром і ліпимо пиріжки класичної форми.
Кладемо їх на деко. Обов’язково залишаємо відстань, щоб у процесі підйому пиріжки не склеїлись між собою. Даємо трохи підійти. За допомогою пензлика змащуємо приготованим жовтком. Печемо при 190°C близько 15 хвилин, орієнтуємося за зовнішнім виглядом.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися