22602
16:20 27.062018

Печені пиріжки з чорницею

Цікаве 5101

Інгредієнти:

– 150 мл води,

– 150 мл молока,

– 11 г дріжджів,

– 60 мл олії,

– яйце,

– борошно,

– 0,2 ч. л. ванілі.

Для начинки чорниця і цукор.

Спосіб приготування

Розбавляємо молоко гарячою водою, щоб рідина вийшла тепла. Додаємо цукор з дріжджами й насипаємо склянку борошна. Залишаємо опару в теплому приміщенні на 40 хвилин.

Збиваємо виделкою білок з половиною чайної ложки солі. Додаємо його в опару, підсипаємо борошно та вливаємо олію. Насипаємо борошно до потрібної густоти тіста, маса не повинна розповзатися по столу. Перекладаємо у велику каструлю.

Накриваємо серветкою. Через годину тісто потрібно обім’яти й залишити ще хвилин на 20.

Чорницю перебираємо, промиваємо і змішуємо з цукром за смаком.

Залишений жовток розводимо двома ложками молока й добре розмішуємо.

Ділимо тісто на шматочки по 100 г, розкачуємо з кожного невеликий коржик. Розкладаємо ягоди з цукром і ліпимо пиріжки класичної форми.

Кладемо їх на деко. Обов’язково залишаємо відстань, щоб у процесі підйому пиріжки не склеїлись між собою. Даємо трохи підійти. За допомогою пензлика змащуємо приготованим жовтком. Печемо при 190°C близько 15 хвилин, орієнтуємося за зовнішнім виглядом.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах