
Свинина з чорносливом
Інгредієнти:
– 1,5–1,8 кг свинини (без кісток),
– 250–300 г чорносливу,
– 3–5 ст. ложок смальцю,
– бульйон,
– спеції: перець чорний мелений, часник, кмин, сіль – за смаком.
Спосіб приготування:
З м’яса зрізають зайвий жир і розтоплюють. М’якоть відбивають дерев’яним молоточком або качалкою й натирають сіллю, чорним перцем та часником. На поверхні м’яса роблять глибокі надрізи і вкладають у них по одному чорносливу (без кісточок). Підготовлене м’ясо кладуть у жаростійкий посуд з розтопленим жиром і печуть у духовці 10–15 хв. Потім додають 3–4 ст. ложки киплячого бульйону (або підсоленої води) і запікають ще 20 хв., знову додають бульйон і запікають до готовності. Готове м’ясо виймають, дають охолонути, нарізають тонкими скибочками і розподіляють на порції.
Подають з тушкованими овочами, квашеною капустою та вареною картоплею. М’ясний сік заправляють за смаком і наливають на кожну порцію м’яса.
Окремо подають гірчицю та салат з червоного буряка й селери.

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися