Вишневе клафуті
Інгредієнти:
– вишні – 600 г,
– яйця – 4 шт.,
– борошно – 100 г,
– цукор – 150 г,
– лікер – 30 мл,
– молоко – 1 склянка,
– вершкове масло – 1 ст. л.,
– мигдальні пелюстки – за смаком.
Спосіб приготування
Духовку розігріваємо до 200ºС. Вишні пересипаємо цукром і залишаємо на годину, щоб пустили сік. Після цього відкидаємо їх на сито.
Яйця злегка збиваємо. Додаємо частину молока, лікер і вершкове масло. Добре перемішуємо вінчиком. Борошно змішуємо з цукром і вливаємо трохи рідкої суміші. Перемішуємо до отримання однорідної консистенції і вливаємо іншу рідину, включаючи молоко.
Добре перемішуємо тісто й залишаємо на 15 хвилин. Вишні пересипаємо борошном і викладаємо рівним шаром на деко, змащене вершковим маслом. Заливаємо вишні тістом, посипаємо зверху мигдальними пелюстками і поміщаємо клафуті в розігріту духовку. Відразу зменшуємо температуру до 180°С.
Випікаємо клафуті 40 хвилин. Подаємо гарячим.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися