22245
12:46 6.062018

Вишневе клафуті

Цікаве 1469

Інгредієнти:

– вишні – 600 г,

– яйця – 4 шт.,

– борошно – 100 г,

– цукор – 150 г,

– лікер – 30 мл,

– молоко – 1 склянка,

– вершкове масло – 1 ст. л.,

– мигдальні пелюстки – за смаком.

Спосіб приготування

Духовку розігріваємо до 200ºС. Вишні пересипаємо цукром і залишаємо на годину, щоб пустили сік. Після цього відкидаємо їх на сито.

Яйця злегка збиваємо. Додаємо частину молока, лікер і вершкове масло. Добре перемішуємо вінчиком. Борошно змішуємо з цукром і вливаємо трохи рідкої суміші. Перемішуємо до отримання однорідної консистенції і вливаємо іншу рідину, включаючи молоко.

Добре перемішуємо тісто й залишаємо на 15 хвилин. Вишні пересипаємо борошном і викладаємо рівним шаром на деко, змащене вершковим маслом. Заливаємо вишні тістом, посипаємо зверху мигдальними пелюстками і поміщаємо клафуті в розігріту духовку. Відразу зменшуємо температуру до 180°С.

Випікаємо клафуті 40 хвилин. Подаємо гарячим.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах