Пляцки з кавою
Інгредієнти
для тіста:
– розчинна кава – 8 ст. л.,
– молоко – 10 ст. л.,
– вершкове масло – 250 г,
– яйця – 4 шт.,
– цукор – 1 склянка,
– борошно – 1,5 склянки,
– розпушувач – 2 ч. л.;
для наповнювача:
– шоколадне драже – 200 г;
для крему:
– згущене молоко – 400 г,
– вершкове масло – 200 г,
– кава – 1 ч. л.,
– горілка – 1 ст. л.
Спосіб приготування
Готуємо тісто: каву заливаємо гарячим молоком і перемішуємо до розчинення, охолоджуємо.
Розтоплюємо вершкове масло, збиваємо його з яйцями та цукром, додаємо молоко з кавою, борошно та розпушувач. Замішуємо рідке тісто, розділяємо його на три частини та випікаємо три коржі при температурі 180°С 30–40 хвилин.
Готуємо крем: м’яке вершкове масло збиваємо зі згущеним молоком. Розчиняємо 1 ч. л. кави в 1 ст. л. горілки, додаємо до крему й перемішуємо.
Збираємо пляцок: кожен корж змащуємо кремом і посипаємо драже. Зверху поливаємо корж шоколадною помадкою й щедро посипаємо шоколадним драже.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися