Лазанья з кабачків
Інгредієнти:
– кабачки – 1,5 кг,
– цибуля – 2 шт.,
– болгарський перець – 1 шт.,
– помідори – 3 шт.,
– твердий сир – 200 г,
– часник – 3 зубчики,
– прованські трави,
– зелень (петрушка, кріп, кінза),
– сіль, цукор, перець.
Спосіб приготування
Кабачки нарізаємо вздовж тонкими скибочками, складаємо в миску, солимо, перчимо, додаємо прованські трави та цукор. Залишаємо на 15–20 хвилин.
Цибулю нарізаємо півкільцями й пасеруємо на розігрітій олії 2 хвилини. Додаємо нарізаний смужками болгарський перець та обсмажуємо ще 2–3 хвилини. Помідори обшпарюємо окропом, знімаємо шкірку, видаляємо насіння й нарізаємо скибочками.
Дно та стінки форми для запікання змащуємо олією й вистеляємо кабачками. Потім викладаємо шар з болгарського перцю та цибулі, на нього – помідори. Солимо й додаємо тертий сир. Зверху робимо ще один шар з цибулі, перцю, помідорів та сиру.
Накриваємо овочі кабачками, посипаємо тертим сиром і відправляємо в духовку, розігріту до 180°С, на 20–25 хвилин. Готову лазанью посипаємо подрібненою зеленню.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися