Сирне морозиво з печивом
Що може бути кращим у спекотну погоду, ніж домашнє морозиво?
Інгредієнти:
– заморожені фрукти – 200 г,
– сир – 150 г,
– цукор – 450 г,
– борошно –100 г,
– сметана – 50 г,
– вершкове масло – 50 г,
– яйця – 3 шт.
Спосіб приготування
Готуємо сирну масу. Розтираємо жовток з цукром. Перетираємо сир через сито. Змішуємо його з жовтком і перекладаємо у форму. Відправляємо сирну масу в морозилку на 20 хвилин.
Готуємо печиво. Змішуємо борошно, сметану, цукор, жовток та вершкове масло. Замішуємо й розкачуємо тісто, виїмкою вирізаємо кругле печиво. Випікаємо його в розігрітій до 200°С духовці 8 хвилин.
Для соусу нарізаємо фрукти, викладаємо їх у сотейник, додаємо воду, 10 грамів цукру й варимо 3 хвилини. Подрібнюємо та проціджуємо соус через сито.
Для карамельної сітки: розтоплюємо цукор до стану карамелі. Малюємо карамеллю малюнок на пергаменті й охолоджуємо.
На дно тарілки наливаємо соус, кладемо на нього печиво. Зверху викладаємо сирне морозиво. Прикрашаємо десерт карамельним декором.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися