Гаспачо
Інгредієнти:
– помідори – 500 г,
– огірки – 250 г,
– червоний болгарський перець – 200 г,
– ріпчаста цибуля – 100 г,
– часник – 1 зубчик,
– перець чилі – 1/2 шт.,
– лимонний сік – 30 мл,
– томатний сік – 200 мл,
– нерафінована соняшникова олія – 60 мл,
– солодке яблуко – 100 г,
– батон – 80 г,
– сіль – 1/2 ч. л.,
– чорний мелений перець – 1/3 ч. л.
Спосіб приготування
Зрізаємо з болгарського перцю плодоніжки й очищаємо його від насіння. Викладаємо частини перцю зовнішнім боком на розпечену сковороду та обвуглюємо. Забираємо з вогню й накриваємо сковорідку кришкою. Охолоджуємо.
Знімаємо з перцю шкірку і нарізаємо шматочками. Помідори та огірки також очищаємо від шкірки.
Почищені яблука, цибулю, часник та перець чилі нарізаємо довільними шматочками.
Додаємо олію, лимонний і томатний соки. Подрібнюємо все блендером. Зрізаємо скоринку зі шматочків батона. М’якоть додаємо до гаспачо разом із сіллю та перцем. Ще раз подрібнюємо.
Накриваємо каструлю кришкою і ставимо в холодильник мінімум на півгодини, максимум – на ніч.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися