Лимонний тарт
Інгредієнти:
– борошно – 250 г,
– масло вершкове – 90 г,
– лимон – 2 шт.,
– цукор – 120 г,
– яйця – 4 шт.,
– творог – 60 г.
Спосіб приготування
Холодне масло натираємо на грубій тертці. Додаємо борошно, цукор і жовток одного яйця (білок не знадобиться). Усе ретельно перемішуємо руками. Має вийти розсипчаста крихка маса, яка легко скочується в кулю. Ставимо тісто в холодильник.
Готуємо начинку. З одного лимона зчищаємо цедру (тільки жовту частину!). Беремо два лимони і вичавлюємо сік.
В окремій ємності збиваємо яйця. Потім поступово додаємо борошно, цукор, цедру і сік лимона, творог. Ретельно збиваємо. Начинка виходить не дуже густа.
У чашу мультиварки хрест-навхрест кладемо дві смужки пергаментного паперу, для того, щоб потім без проблем вийняти тарт.
Виймаємо тісто з холодильника і потихеньку ліпимо з нього «корзинку», робимо бортики.
Заливаємо начинку, головне щоб вона не виходила за бортики. Якщо бортики вийшли дуже високими, можна акуратно їх зменшити. У процесі приготування вони можуть підсохнути і вийти як пісочні «печеньки», але це не страшно.
Закриваємо кришку мультиварки і вмикаємо режим «Випічка» на 1 годину.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися