Домашня ковбаса
Інгредієнти:
– 2 кг свинини,
– 700 г свинячого сала,
– 1 головка часнику,
– мелений коріандр, сухі трави (базилік, чебрець, розмарин, орегано),
– чорний мелений перець, сіль та цукор – за смаком.
Спосіб приготування:
Кишки розморозьте, ретельно промийте й за потреби зніміть з них слиз.
Підготуйте фарш. Для цього м’ясо поріжте на шматочки розміром до 1 см. Сало поріжте ще дрібніші. Частину сала (приблизно 200 г) відкладіть для приготування смальцю. Зі свинячого сала витопіть жир до стану шкварок. Шкварки відкладіть, а жир остудіть.
Часник пропустіть через часничницю. Фарш посоліть, додайте часник, спеції та добре перемішайте.
Тепер приступайте до процесу начинювання. Перевірте, щоб у кишках не було дірок. Якщо ж вони знайдуться, розріжте кишки по них і зав’яжіть нитками. Майте на увазі, що начиняти кишки слід не дуже туго, інакше вони можуть лопнути в процесі приготування.
Для начинки можна скористатися функцією м’ясорубки: одягніть кишку на спеціальну насадку, зав’яжіть кінчик вузликом або ниткою, пропустіть фарш через м’ясорубку без ножів і наповніть оболонку м’ясом.
Ковбасний напівфабрикат помістіть у холодильник на 5–6 годин.
Згорніть домашню ковбасу кільцями й перев’яжіть нитками, щоб вона тримала форму. У кількох місцях проколіть оболонку, аби з неї вийшло зайве повітря.
У широкій каструлі скип’ятіть воду й акуратно помістіть у неї колечко ковбаси. Доведіть до кипіння і проваріть 3–5 хвилин.
Зварену ковбасу остудіть та обсушіть. Змастіть її смальцем, викладіть на деко й поставте в розігріту до 240°С духовку. Випікайте ковбасу до золотистого кольору, періодично перевертаючи, приблизно 1–1,5 години. Домашня ковбаса готова до вживання.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися