Короп, запечений з овочами
Інгредієнти:
– великий короп,
– 2 морквини,
– 2 цибулини,
– 2 яйця,
– лимон або лайм,
– свіжа зелень,
– суміш спецій,
– сіль,
– 2–3 лаврові листки,
– 1 ст. л. міцного чаю.
Спосіб приготування:
Наше першочергове завдання – правильно обробити рибу. Отже, вичищаємо нутрощі й добре промиваємо коропа. Акуратно відбиваємо кухонним молотком. Тепер відокремлюємо з плавників на животі шкіру. Гострим ножем обережно зрізаємо плавники і знімаємо шкірку до хвоста. Потім вивертаємо її та відокремлюємо коропа, починаючи від голови, де вона ще не знята. І нарешті знімаємо всю шкіру й відокремлюємо філе.
Тепер готуємо фарш. Рибне філе подрібнюємо за допомогою м’ясорубки, вбиваємо яйця, солимо і приправляємо спеціями. Цибулину та моркву подрібнюємо на тертці й додаємо в рибний фарш. Добре вимішуємо.
В окремій чашці заварюємо міцний чорний чай і кладемо в нього лаврові листки. Деко застеляємо фольгою, моркву й цибулину, яка залишилася, нарізаємо кільцями й розкладаємо першим шаром.
Шкірку коропа набиваємо фаршем і викладаємо поверх моркви. Поливаємо рибу соком лимона та чаєм, що надасть їй у процесі приготування золотистого кольору.
Накриваємо фольгою й запікаємо протягом 40 хвилин при температурі 200°С. Готового коропа прикрашаємо часточками лимона, зеленню й поливаємо сметаною або майонезом.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися