Салат з печериць та апельсинів
Інгредієнти:
– 0,5 кг свіжих грибів,
– 4 середні апельсини,
– 1 маленький салат латук (можна листочки шпинату або руколи),
– 6–8 ст. л. оливкової олії,
– 1 ст. л. лимонного соку,
– 2 ст. л. виноградного оцту,
– 1 зубчик часнику,
– 2 ст. л. подрібнених волоських горіхів,
– сіль, перець.
Спосіб приготування:
Чистимо, миємо й нарізаємо гриби. Складаємо їх у миску, солимо, перчимо й заливаємо соком одного апельсина. Чистимо інші апельсини і нарізаємо їх невеликими шматочками.
На дно глибокої салатниці викладаємо дрібно нарізане листя салату латук, трохи поливаємо олією. Зверху кладемо шар апельсинів, потім шар грибів, потім знову апельсини, а на них гриби. Збиваємо оливкову олію з лимоном, оцтом та часником і поливаємо салат отриманим соусом.
Солимо, перчимо і ставимо на годину в холодильник. Перед подачею на стіл посипаємо салат тертими горіхами.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися