Пастрома з курки
Інгредієнти:
– молоко – 500 мл,
– куряче філе (грудка) – 2 половинки (400 г),
– мед – 2 ч. л.,
– мелена солодка паприка – 2 ч. л.,
– мускатний горіх – 0,5 ч. л.,
– сіль – 1,5 ч. л.,
– оливкова олія – 2 ст. л.,
– зерна гірчиці – 3 ч. л.,
– суміш перців – 1 ст. л.,
– куркума – 0,5 ч. л.,
– часник – 2–3 зубчики.
Спосіб приготування:
Налийте в миску молоко, посоліть і покладіть туди курячу грудку. Рекомендується залишити її на ніч у холодильнику – молоко зробить м’ясо соковитим і ніжним. Але якщо немає бажання й часу так довго чекати, то вистачить і трьох годин.
Зробіть обмазку, це найголовніше в пастромі. У глибоку тарілку видавіть часник, додайте олію, рідкий мед та всі сухі спеції. Ретельно перемішайте.
Витягніть філе з молока і змастіть з усіх боків спеціями. Залиште в такому вигляді на годину.
Щільно обв’яжіть товстими нитками або шпагатом. Покладіть на деко. Можна зробити своєрідний піддон з фольги (тільки не накривайте і не закривайте боки!).
Запікайте в розігрітій до 250°С духовці близько 20 хвилин. Якщо з проколу витікає прозорий сік, то пастрома готова. Залиште її в духовці до повного охолодження.
Пастрому з курки можна їсти й гарячою, але краще подавати її в охолодженому вигляді.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися