Кукурудзяні мафіни
Інгредієнти:
– 250 г вершків 15–38 %,
– 50 г вершкового масла,
– 1/2 скл. молока,
– 3 ст. л. кукурудзяного борошна (бажано дрібного помелу, тоді мафіни виходять дуже ніжними),
– 2 ст. л. звичайного борошна,
– сіль, перець,
– 3 яйця,
– 3 ст. л. сметани,
– 100 г жовтого сиру, натертого на дрібній тертці,
– 100 г натертої бринзи.
Для різноманітності як добавки можна використовувати:
– 2 ст. л. дрібно нарізаного базиліку,
– 3 ст. л. дрібно нарізаного кропу,
– 3 ст. л. кедровиx горішків,
– 1/2 скл. консервованої кукурудзи.
Спосіб приготування:
У каструлю влити вершки, молоко, покласти масло, сіль та перець. Довести до кипіння. Всипати два види борошна і швидко перемішати (заварюємо борошно). Зняти з вогню. Трішки охолодити. По одному додати яйця, добре перемішуючи після кожного. Покласти добавки. Ще кілька разів перемішати. Розкласти у форми на 3/4 висоти й випікати 30 хвилин.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися