Сирні тістечка «Рафаелло»
Інгредієнти:
– сир – 500 г
– згущене молоко – 3 ст. л.,
– вершкове масло – 2 ст. л.,
– цукрова пудра – 1 ст. л.,
– ванілін – за смаком,
– мигдаль (цілий) – 30–35 горішків,
– кокосова стружка для обсипання (біла) – 150 г,
– вафлі без начинки – 1 упаковка.
Спосіб приготування:
Викладаємо в глибоку чашку горіхи й заливаємо їх великою кількістю окропу. 10 хвилин чекаємо, потім зливаємо воду і споліскуємо холодною водою. Знову обдаємо мигдаль окропом і чекаємо, поки вода схолоне настільки, щоб його можна було дістати рукою. Тепер натискаємо на шкірку, і горіх вискакує назовні сам. Так очищуємо весь мигдаль і переходимо до наступного кроку.
Готуємо основу сирних тістечок. У посуд викладаємо сир, згущене молоко, цукрову пудру, м’яке вершкове масло та ванілін. Ретельно розтираємо або збиваємо цю суміш в однорідну масу. Кладемо на 10 хвилин у холодильник, щоб трохи затверділа. Але не можна доводити масу до замерзання.
За допомогою качалки подрібнюємо вафлі в крихту. Краще брати вафлі без начинки, вони сухіші й добре розсипаються. Крім того, спочатку їх треба підсушити в духовці при температурі 50–80°С протягом 15–20 хвилин.
Дістаємо тісто-основу з холодильника, додаємо туди вафельну крихту і як слід перемішуємо. Формуємо кульки, усередину кладемо мигдаль та обвалюємо тістечко в кокосовій стружці.
Готові тістечка кладемо на півгодини в холодильник.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися