Картопляники з м’ясом
Інгредієнти:
– 400 г м’яса (яловичина, свинина),
– 1 яйце,
– 500 г картоплі,
– 1 цибулина,
– 1 зубок часнику,
– 1 склянка борошна,
– чорний мелений перець, сіль – за смаком.
Спосіб приготування:
Приготуйте начинку для картопляників. Подрібніть цибулю й обсмажте. М’ясо з часником пропустіть через м’ясорубку, змішайте зі смаженою цибулею, посоліть і поперчіть. Отриманий фарш знову обсмажте, періодично помішуючи.
Картоплю почистіть, поріжте великими шматками, залийте водою, доведіть до кипіння, посоліть і варіть до готовності 15–20 хвилин.
Злийте воду в чашку і, періодично струшуючи каструлю, обсушіть картоплю на повільному вогні, щоб вода повністю випарувалася, а картопля не пригоріла. Розімніть товкачкою в пюре й потроху влийте приблизно півсклянки картопляного відвару. Потім у тепле пюре додайте яйце, борошно й замісіть тісто.
Відділяйте від картопляної маси невеликі порції, розкачуйте коржі й викладайте на них фарш. Щоб тісто не прилипало до рук, змастіть їх олією. Сформувавши картопляні пиріжки, обваляйте їх у борошні й обсмажте з обох боків до золотистої скоринки.
Готові картопляники викладіть на паперову серветку, щоб видалити зайвий жир.
Смачного!
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися