18144
10:43 6.122017

Сирно-маковий пиріг

Цікаве 1822

resizeІнгредієнти

для тіста:

– 125 г вершкового масла,

– 250 г борошна,

– 1 яйце,

– 75 г цукру,

– 1 ч. л. ванільного цукру,

– дрібка солі;

для макової начинки:

– 200 г маку,

– 150 мл молока,

– 3 ст. л. цукру,

– цедра 1 лимона,

– 1 ч. л. коньяку,

– 50 г вершкового масла;

для сирної начинки:

– 800 г сиру (краще жирного домашнього),

– 4 яйця,

– 150 г цукру,

– 1 пакетик ваніліну,

– 80 г вершкового масла,

– 40 г крохмалю.

Спосіб приготування:

Насамперед готуємо тісто. У борошно кладемо шматочки холодного вершкового масла, швидко розтираємо руками в крихту. Додаємо сіль, цукор, ванільний цукор та яйце. Замішуємо тісто. Формуємо з нього кулю, загортаємо в харчову плівку й кладемо в холодильник.

Готуємо макову начинку. Мелений мак висипаємо в каструльку, заливаємо молоком. Додаємо цукор та цедру лимона, перемішуємо. Ставимо на маленький вогонь і варимо з моменту закипання 10 хвилин. Потім кладемо вершкове масло й наливаємо коньяк. Варимо ще 8–10 хвилин до загущення.

Для сирної начинки сир перетираємо через сито. Білки відділяємо від жовтків. Розм’якшене вершкове масло розтираємо з половиною (75 г) цукру та ваніліном. Додаємо жовтки і знову розтираємо. Висипаємо крохмаль і перемішуємо до однорідності. Підмішуємо яєчно-масляну масу до сиру.

Білки збиваємо в стійку піну. Постійно збиваючи, тонкою цівкою всипаємо цукор. Усе добре збиваємо до стійких піків. Акуратно порціями вводимо в сирну масу білки.

Виймаємо тісто. Розкачуємо його й викладаємо у форму. Робимо високі бортики – 6 см (на всю висоту форми). На дно розподіляємо макову начинку. Потім рівномірно – сирну.

Випікаємо пиріг при 180°С близько години. Тісто і верх повинні зарум’янитися.

Готовому пирогу даємо постояти у формі. Повністю охолоджуємо й тільки потім нарізаємо. Смачного!

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах