Картопляний рулет з грибами
Інгредієнти:
– картопля – 6–8 шт.,
– печериці – 250–300 г,
– цибуля ріпчаста – 1 шт.,
– морква – 1 шт.,
– крохмаль – 3 ст. л.,
– крупа манна – 1 ст. л.,
– сир твердий – 70 г (за бажанням),
– спеції – за смаком.
Спосіб приготування:
Печериці нарізаємо на невеликі шматочки. Ставимо на вогонь сковорідку з олією. Дрібно нарізаємо ріпчасту цибулю, тремо на великій тертці моркву.
Викладаємо овочі в розігріту олію, додаємо шампіньйони і смажимо все до золотистого кольору. У кінці солимо начинку за смаком і заправляємо спеціями, а також додаємо в неї манну крупу.
Очищену та промиту картоплю відварюємо до повної готовності, зливаємо рідину й робимо пюре. Додаємо трохи солі та крохмаль, гарненько все перемішуємо.
Далі розстеляємо на рівній поверхні пергаментний папір і викладаємо на нього картопляну масу. Розрівнюємо її і формуємо з пюре прямокутник заввишки в 1 см. На картопляний пласт рівним шаром викладаємо грибну начинку.
Піднімаючи краї пергаменту, акуратно згортаємо картопляний пласт з начинкою рулетом. Посипаємо за бажанням тертим сиром і ставимо в духовку, розігріту до 160–180°С, запікаємо 30 хвилин.
Рулет можна подавати до столу відразу або їсти в охолодженому вигляді.
Смачного!
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися