Пісні вівсяні котлети
Інгредієнти:
– вівсяна крупа (не швидкого приготування) – 1,5–2 склянки,
– картопля – 1 шт.,
– морква – 1 шт.,
– цибуля – 1 шт.,
– чорний мелений перець, сіль, мускат – за смаком,
– олія та панірувальні сухарі – для смаження.
Спосіб приготування:
Закип’ятити воду в каструлі з розрахунку 1:2 (1 частина вівсяної крупи на 2 частини води). Посолити, всипати в киплячу воду вівсянку, довести до кипіння і варити 2–3 хвилини (не більше). Має вийти каша середньої густоти. Каструлю зняти з вогню, залишити, щоб вівсянка остигла.
Тим часом почистити цибулю, дрібно порізати. Картоплю та моркву почистити й натерти на великій тертці. Додати в каструлю цибулю, моркву та картоплю, добре перемішати з вівсянкою. У тарілку висипати панірувальні сухарі. Змочити руки холодною водою і зробити котлети.
Обкачати кожну котлету в панірувальних сухарях та обсмажити на олії з обох боків до золотистого кольору. Вівсяні котлети подавати до столу з кисло-солодким соусом з помідорів. Це смачна та корисна страва в піст.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися