17920
15:12 22.112017

Оладки з печінки

Цікаве 1946

оладкиІнгредієнти:

– печінка куряча – 600 г,

– яйця – 2 шт.,

– цибуля – 1 шт.,

– сметана – 1–2 ст. л.,

– борошно – 6–8 ст. л.,

– сіль – 1–1,5 ч. л.,

– олія для смаження,

– сода – на кінчику ножа.

Спосіб приготування:

Печінку прокручуємо через м’ясорубку або подрібнюємо блендером. Додаємо дрібно порізану цибулю, яйця і сіль. На цьому етапі можна додати часник, перець, спеції, зелень тощо.

Потім додаємо сметану. І поступово борошно. Ретельно перемішуємо до однорідного стану. У самому кінці додаємо соду, гасити її не потрібно. Маса повинна вийти за густотою приблизно як на звичайні оладки, щоб не розтікалася по сковороді. Даємо їй трохи постояти, і можна починати смажити.

Викладаємо печінкову масу ложкою (приблизно 1,5–2 ст. л. на одну оладку) на сковорідку з розігрітою олією. Обсмажуємо на середньому вогні з обох боків, приблизно по 2–3 хвилини, до рум’яності.

Подаємо з овочами та будь-яким гарніром. Оладки можна полити сметаною. Смачні вони не тільки в гарячому, але й холодному вигляді.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах