Оладки з печінки
Інгредієнти:
– печінка куряча – 600 г,
– яйця – 2 шт.,
– цибуля – 1 шт.,
– сметана – 1–2 ст. л.,
– борошно – 6–8 ст. л.,
– сіль – 1–1,5 ч. л.,
– олія для смаження,
– сода – на кінчику ножа.
Спосіб приготування:
Печінку прокручуємо через м’ясорубку або подрібнюємо блендером. Додаємо дрібно порізану цибулю, яйця і сіль. На цьому етапі можна додати часник, перець, спеції, зелень тощо.
Потім додаємо сметану. І поступово борошно. Ретельно перемішуємо до однорідного стану. У самому кінці додаємо соду, гасити її не потрібно. Маса повинна вийти за густотою приблизно як на звичайні оладки, щоб не розтікалася по сковороді. Даємо їй трохи постояти, і можна починати смажити.
Викладаємо печінкову масу ложкою (приблизно 1,5–2 ст. л. на одну оладку) на сковорідку з розігрітою олією. Обсмажуємо на середньому вогні з обох боків, приблизно по 2–3 хвилини, до рум’яності.
Подаємо з овочами та будь-яким гарніром. Оладки можна полити сметаною. Смачні вони не тільки в гарячому, але й холодному вигляді.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися