Яєчно-грибний паштет з горіхами
Інгредієнти:
– 5 яєць,
– 1 склянка волоських горіхів,
– 200 г печериць,
– 1 цибулина,
– 3 ст. ложки соняшникової або оливкової олії,
– 20 г вершкового масла для смаження,
– чорний мелений перець, сіль.
Спосіб приготування:
Яйця зварити на круто, остудити в холодній воді. Цибулю та часник обсмажити на вершковому маслі.
Печериці помити, почистити, дрібно порізати й обсмажити на олії до повного випарування рідини, однак не пересмажити, щоб не були надто пересушеними. Печериці можна замінити лісовими грибами, але перед обсмажуванням їх слід відварити в підсоленій воді, а тривалість обсмажування й тушкування збільшити.
Почищені волоські горіхи змолоти в блендері або двічі пропустити через м’ясорубку. До горіхів у блендер додати порізані яйця, підсмажену цибулю, печериці, часник, перець, сіль і ретельно змолоти до однорідного пастоподібного стану.
Перекласти в контейнер з кришкою, поставити в холодильник мінімум 2–3 години.
На етапі подрібнення в блендері або м’ясорубці до паштету можна додати свіжу порізану зелень петрушки. Однак якщо ви не дуже її любите, не робіть цього, бо із зеленню виходить принципово інакший смак.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися