Оджахурі
Інгредієнти:
– свинина (вирізки) або телятина – 1 кг,
– картопля – 1–1,2 кг,
– цибуля (велика) – 2–3 шт.,
– часник – 3 зубці,
– винний оцет – 2 ст. л.,
– мелений коріандр – 1–2 ч. л.,
– чабер – 1 ст. л.,
– аджика – 1–2 ч. л.,
– хмелі-сунелі – 1 ч. л.,
– пучок кінзи,
– олія,
– сіль.
Спосіб приготування:
М’ясо очистити від плівок і нарізати на шматки завтовшки 1,5–2 см. Цибулю нарізати півкільцями. Часник потовкти в ступці й змішати з іншими спеціями, крім солі та оцту. Якщо аджика недостатньо гостра, можна додати чорного перцю. У глибокій мисці м’ясо з цибулею приправити ароматною сумішшю і добре перемішати. Залишити при кімнатній температурі на 0,5–2 години (залежно від того, скільки у вас часу).
Картоплю почистити й розрізати кожну на 4–6 частин. У глибокому товстостінному посуді (казані, чавунній каструлі) розігріти олію й на великому вогні обсмажити м’ясо до напівготовності. Потім додати картоплю, винний оцет, посолити та добре перемішати. Якщо необхідно, влити трохи води. Зменшити вогонь і тушкувати під щільно закритою кришкою до готовності. Страву посипати подрібненою кінзою. Подавати зі свіжими овочами, соусом «Сацебелі» та грузинським лавашем.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися