Гарбузова запіканка
Інгредієнти:
– гарбуз (очищений) – 1 кг,
– манна крупа – 100 г,
– сир – 500 г,
– кислі яблука – 8 шт.,
– яйця – 2 шт.,
– панірувальні сухарі – 3 ст. л.,
– цукор – 4–6 ст. л.,
– ванільний цукор – 10 г,
– кориця – 2 ст. л.,
– сік ½ лимона,
– вершкове масло для змащування форми.
Спосіб приготування:
Гарбуз очистити від шкірки, порізати кубиками, відварити до готовності і злити воду.
Додати половину цукру, манну крупу й подрібнити за допомогою блендера, накрити кришкою і дати постояти хвилин 20 для набухання манки. Тільки потім додати 1 яйце, ваніль і 3 ст. л. сухарів.
Яблука почистити, покришити великими скибочками, скропити лимонним соком і прогріти на сковорідці до легкої м’якості.
Друге яйце розділити на білок та жовток, білок збити в міцну піну, а жовток розтерти з сиром і цукром, що залишився. Змішати сирну масу з білком.
Форму для запікання змастити вершковим маслом і посипати сухарями. Викласти гарбузову масу рівним шаром, посипати корицею, потім яблука і знову корицю, а зверху сирну масу. Запікати в попередньо розігрітій до 200°C духовці півгодини.
Якщо верх буде швидко підрум’янюватися, накрийте запіканку фольгою.
Готова страва до подачі на стіл повинна повністю охолонути!
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися