Салат із кабачків з часником та горіхами
Інгредієнти:
– 3 невеликі молоді кабачки,
– 0,5 склянки волоських горіхів,
– 4–5 зубчиків часнику,
– 1 ч. ложка цукру,
– зелень кропу та петрушки,
– 3 ст. ложки лимонного соку,
– чорний мелений перець та сіль – за смаком,
– оливкова олія для заправки.
Спосіб приготування:
Кабачки порізати великими шматками (наприклад, кружальця завтовшки 2 см ріжемо начетверо), посолити. Коли з’явиться сік, злити його.
Підсмажити кабачки на розігрітій соняшниковій олії на великому вогні – так, щоб вони лише обсмажувалися, а не просмажувалися. Класти на сковороду одним шаром, тому розділити на кілька порцій. У цьому салаті кабачки мають залишатися твердими, хоч і не сирими.
Горіхи подрібнити качалкою на дошці, зелень та часник дрібно порізати.
Зелень, часник, горіхи, а також сіль, цукор і лимонний сік змішати з оливковою олією. Цю заправку вилити в кабачки, поперчити й обережно перемішати.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися