Варення із зелених волоських горіхів
Інгредієнти:
– 80 молодих зелених горіхів,
– 4 л води,
– 1,2 кг цукру,
– 25 бут. гвоздики,
– 2 палички кориці,
– 2 ч. ложки лимонної кислоти.
Спосіб приготування:
Горіхи проколоти зубочисткою в чотирьох місцях, покласти в емальовану посудину, залити холодною водою й 10 днів вимочувати в прохолодному місці. Воду потрібно міняти двічі-тричі на день.
Потім горіхи промити, очистити від верхньої шкірочки (слід надіти рукавички, щоб не покрасилися руки). У 3,5 л води додати лимонну кислоту, перемішати, викласти горіхи й залишити на добу.
Поставити на вогонь, довести до кипіння і варити на маленькому вогні ще 20 хвилин. Знову залишити на добу. Лимонну воду злити, горіхи промити.
Півлітра води з’єднати з цукром, довести до кипіння, вкинути гвоздику та паличку кориці, хвилину проварити, додати горіхи, перемішати, варити на слабкому вогні 10 хвилин, постійно помішуючи. Лишити на добу.
Варення знову поставити на вогонь. Як закипить, варити ще 15 хвилин на маленькому вогні.
Зняти з вогню і лишити на добу, потім знову на вогонь і знову 15 хвилин проварити після закипання. Викласти гарячим у стерилізовані банки, закрутити.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися