16271
12:18 20.092017

Мариновані опеньки

Цікаве 2093

опенькиІнгредієнти:

– опеньки – 2 кг,

– води – 1–1,2 л,

– духмяний перець – 7 шт.,

– перець чорний горошком –7 шт.,

– гвоздика – 5–6 шт.,

– часник – 1– 2 зубчики,

– цукор – 2 ст. ложки (можна 3 ложки),

– сіль – 2 ст. ложки,

– оцет 9% – неповна ст. ложка.

Спосіб приготування:

Воду довести до кипіння. Вкинути опеньки й варити приблизно 10–12 хв., після цього воду злити. У каструлю з грибами знову залити 1 л кип’яченої води. Коли опеньки закиплять, додати часник, нарізаний маленькими пластинками, сіль, чорний перець, духмяний перець, цукор, гвоздику та ложку оцту.

Варити гриби в приготованому маринаді ще 12–15 хв. Потім, не чекаючи, поки вони охолонуть, ще гарячими перекласти в банку. Залити маринадом, він має трохи покривати опеньки. Після того як ви закрили гриби й вони охололи, треба покласти їх у холодильник. Їсти мариновані опеньки можна навіть наступного дня.

Смачного!

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
У Мукачеві провели в останню дорогу полеглого воїна Романа Погребняка
17:44
Суд визначив застави від 600 тисяч до 4,5 млн грн для фігурантів справи про незаконне переправлення ухилянтів за кордон
17:17
На Тячівщині судитимуть чоловіка, який вбив власного сина
17:10
«Екскурсовод» і «романтик»: на Закарпатті затримали двох порушників, які намагалися втекти до Словаччини
16:52
На Тячівщині чоловік підпалив авто односельця через давній конфлікт
16:21
У Мукачеві горів гараж: вогонь знищив майно, але не поширився на сусідні будівлі
16:07
На Закарпатті стартує Тиждень безпеки дорожнього руху
15:40
У Гайдоші для дітей провели незабутнє свято осені
15:25
В Ужгороді патрульні допомогли жінці повернути загублені речі
14:47
У Виноградові згоріла господарська споруда — рятувальники не допустили перекидання вогню на житловий будинок
14:21
Всі новини