Мариновані опеньки
Інгредієнти:
– опеньки – 2 кг,
– води – 1–1,2 л,
– духмяний перець – 7 шт.,
– перець чорний горошком –7 шт.,
– гвоздика – 5–6 шт.,
– часник – 1– 2 зубчики,
– цукор – 2 ст. ложки (можна 3 ложки),
– сіль – 2 ст. ложки,
– оцет 9% – неповна ст. ложка.
Спосіб приготування:
Воду довести до кипіння. Вкинути опеньки й варити приблизно 10–12 хв., після цього воду злити. У каструлю з грибами знову залити 1 л кип’яченої води. Коли опеньки закиплять, додати часник, нарізаний маленькими пластинками, сіль, чорний перець, духмяний перець, цукор, гвоздику та ложку оцту.
Варити гриби в приготованому маринаді ще 12–15 хв. Потім, не чекаючи, поки вони охолонуть, ще гарячими перекласти в банку. Залити маринадом, він має трохи покривати опеньки. Після того як ви закрили гриби й вони охололи, треба покласти їх у холодильник. Їсти мариновані опеньки можна навіть наступного дня.
Смачного!
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися