16268
12:18 20.092017

Вареники з буряком

Цікаве 1970

вареникиІнгредієнти:

– борошно пшеничне – 400 г,

– яйця – 4 шт.,

– буряк варений – 600 г,

– панірувальні сухарі – 3 ст. ложки,

– сир кисломолочний – 100 г,

– сир твердих сортів – 40 г,

– кориця мелена – 1 ч. ложка,

– сіль, перець,

– мак – 40 г,

– масло вершкове – 100 г + 20 г.

Спосіб приготування:

З просіяного борошна та яєць замісити м’яке тісто. Помістити в закриту посудину або целофановий мішечок на 30 хв.

Тим часом приготувати начинку. Почистити варений буряк, потерти на тертці. Розігріти 20 г вершкового масла, підсушити тертий буряк, щоб випарилася зайва рідина, охолодити.

Змішати кисломолочний сир з двома жовтками. Додати сіль, перець, корицю та тертий твердий сир. Підсмажити панірувальні сухарі з 20 г вершкового масла, досить 1–2 хв. Змішати буряк, сирну масу та підсмажені панірувальні сухарі.

Дістати тісто, тонко розкачати. Склянкою вирізати кружечки, розподілити бурякову начинку, приготувати вареники. Варити 5 хв. у киплячій підсоленій воді.

Розігріти вершкове масло у глибокій сковороді, додати мак. Смажити 1 хв.

Відцідити вареники. Перекласти у сковороду з маслом. Смажити 2–3 хв. Цього часу достатньо, щоб випарувалася зайва рідина і вироби ввібрали масло.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах