Вареники з буряком
Інгредієнти:
– борошно пшеничне – 400 г,
– яйця – 4 шт.,
– буряк варений – 600 г,
– панірувальні сухарі – 3 ст. ложки,
– сир кисломолочний – 100 г,
– сир твердих сортів – 40 г,
– кориця мелена – 1 ч. ложка,
– сіль, перець,
– мак – 40 г,
– масло вершкове – 100 г + 20 г.
Спосіб приготування:
З просіяного борошна та яєць замісити м’яке тісто. Помістити в закриту посудину або целофановий мішечок на 30 хв.
Тим часом приготувати начинку. Почистити варений буряк, потерти на тертці. Розігріти 20 г вершкового масла, підсушити тертий буряк, щоб випарилася зайва рідина, охолодити.
Змішати кисломолочний сир з двома жовтками. Додати сіль, перець, корицю та тертий твердий сир. Підсмажити панірувальні сухарі з 20 г вершкового масла, досить 1–2 хв. Змішати буряк, сирну масу та підсмажені панірувальні сухарі.
Дістати тісто, тонко розкачати. Склянкою вирізати кружечки, розподілити бурякову начинку, приготувати вареники. Варити 5 хв. у киплячій підсоленій воді.
Розігріти вершкове масло у глибокій сковороді, додати мак. Смажити 1 хв.
Відцідити вареники. Перекласти у сковороду з маслом. Смажити 2–3 хв. Цього часу достатньо, щоб випарувалася зайва рідина і вироби ввібрали масло.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися