Домашній зефір з яблук
Інгредієнти:
– яблука – 900 г,
– яєчний білок – 1 шт.,
– цукор – 730 г,
– ванільний цукор – 10 г,
– агар-агар – 10 г,
– вода – 170 мл,
– цукрова пудра – 1 склянка.
Спосіб приготування:
Агар-агар залийте водою й залиште постояти. Яблука розріжте на половинки, очистіть від серединок і запечіть у духовці при температурі 180°С протягом 20–25 хвилин до м’якості.
Витягніть яблучну м’якоть зі шкірки й подрібніть у блендері до стану пюре. Додайте 250 г цукру, ванільний цукор, знову перемішайте і залиште, щоб маса охолола.
Замочений у воді агар-агар поставте на невеликий вогонь і, постійно помішуючи, доведіть до кипіння. Додайте решту цукру, знову перемішайте й варіть сироп, поки він не стане тягучим, приблизно 5 хвилин.
Акуратно відокремте білок від жовтка. Бажано, щоб білок був охолодженим. Додайте до нього щіпку солі і збийте. Введіть в яблучне пюре білок і збийте всю масу до пишного стану. Не припиняючи збивати, тонкою цівкою влийте гарячий сироп.
Зефірна маса має значно збільшитися в об’ємі. Продовжуйте збивати її до твердих піків. За допомогою кондитерського мішка видавіть зефір на поверхню, застелену пергаментом. Залиште при кімнатній температурі, щоб підсох, приблизно на 20 годин. Потім посипте цукровою пудрою. Попарно склейте половинки яблучного зефіру денцями між собою.
Зберігати готовий десерт у домашніх умовах краще в закритій коробці в сухому прохолодному місці. Так яблучний зефір довго залишатиметься ніжним.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися