Ачучук
Це традиційний салат-закуска з узбецької кухні.
Інгредієнти:
– цибуля ріпчаста (великий) – 1 шт.,
– помідори свіжі – 2 шт.,
– перець чилі (або інший гострий перець) – 0,5–1 шт.,
– зелень петрушки, базиліка (можна замінити сушеним) – за смаком,
– сіль морська або кам’яна – за смаком.
Спосіб приготування:
Овочі слід нарізати дуже-дуже тонко. Ріпчасту цибулю очистити, розрізати на дві половини й гострим ножем нарізати півкільцями так тонко, як тільки можна. Залити цибулю крижаною водою і залишити на 30 хвилин. Свіжі помідори теж нарізати дуже тонкими півкільцями (щоб просвічувалися). Тоненькими кільцями нарізати також гострий перець. Кількість перцю залежить від вашого смаку. Приготовані інгредієнти скласти в миску, додати подрібнену зелень. Акуратно перемішати все руками. Ачучук повинен вийти повітряним! Солити безпосередньо перед подачею!
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися