Кабачковий рулет із сирною начинкою
Інгредієнти
для основи:
– кабачок молодий (невеликий) – 1 шт.,
– цибуля ріпчаста – 1 шт.,
– яйця – 2 шт.,
– сметана – 3 ст. л.,
– сир твердий – 100 г,
– борошно – 0,5 склянки,
– сода – 1 ч. л. (без гірки),
– сіль, перець чорний мелений – за смаком;
для начинки:
– сир – 150 г,
– сирок плавлений (вершковий) – 1 шт.,
– сметана – 1–2 ст. л.,
– майонез – 1 ст. л.,
– зелень (кріп, зелена частина часнику), сіль, перець чорний мелений – за смаком,
– перець болгарський солодкий (жовтий, червоний) – по 0,5 шт.,
– листя петрушки,
– олія – для змащування форми.
Спосіб приготування:
Кабачок очистити й натерти на крупній тертці, посолити, залишити на 10 хвилин. Додати дрібно порізану цибулю, посолити й залишити ще на 10 хвилин. Кабачок добре віджати, рідину злити. Додати яйця, сметану та соду. Добре перемішати й додати просіяне борошно та натертий на крупній тертці сир. Поперчити і ще раз перемішати.
Деко або форму для запікання застелити пергаментним папером, змастити олією. Викласти кабачкову масу, розрівняти. Шар повинен бути завтовшки близько 0,5–1 см. Зверху розкласти листочки петрушки. Випікати в попередньо розігрітій до 180° духовці 30–35 хвилин до рум’яності. Дати коржу охолонути і, перевернувши його, акуратно зняти папір.
Приготувати начинку: до сиру додати сметану, плавлений сирок і майонез. Добре розім’яти виделкою, посолити, поперчити, додати подрібнену зелень. Остиглий кабачковий корж змастити сирною масою. Перець болгарський порізати довгими тоненькими шматочками і викласти по дві смужки різного кольору на відстані 10 см.
Далі акуратно скрутити рулет, загорнути в харчову плівку й помістити в холодильник на 30–40 хвилин.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися