Салат «Смакота» в сирній обгортці
Інгредієнти:
– шампіньйони свіжі – 100 г,
– куряче філе – 300 г,
– горіхи волоські – 50 г,
– вершкове масло – 50 г,
– морква (по-корейськи) – 70 г,
– сіль – за смаком,
– часник – 1 зубець,
– сир твердий – 300 г,
– майонез – 4 ст. л.,
– олія для смаження.
Спосіб приготування:
Куряче філе відварити в підсоленій воді до готовності (20–30 хвилин), додавши 3 горошини чорного перцю та лавровий лист. Коли охолоне, порізати невеликими кубиками. Гриби мілко нарізати й підсмажити на олії, трохи посолити. Горіхи натерти на мілкій тертці або перетерти за допомогою качалки для тіста. Моркву по-корейськи порізати на невеликі шматочки. Часник натерти на мілкій тертці. З’єднати в мисці часник, моркву, горіхи, м’ясо та гриби. Додати вершкове масло й заправити майонезом.
Викласти салат на харчову плівку, сформувавши батон, закрутити й помістити в морозилку на півгодини.
Твердий сир порізати пластинами. Помістити його всередину відрізаного рукава, перегнути навпіл і покласти в каструлю з киплячою водою, доки повністю не розтане.
Вийняти та розкачати в пластину за допомогою качалки, залишити, щоб охолонув. Тоді розрізати пакет, сир легко відстане від нього. На пластину викласти салат (не забудьте зняти харчову плівку) та обережно закрутити. Покласти готовий салат у сирній обгортці в холодильник на 1–2 години.
Дуже смачна та красива святкова страва.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися