Тертий пиріг з вишнею (польський пиріг)
Інгредієнти для пирога:
– маргарин – 250 г,
– яйця – 4 шт.,
– цукор – 4 ст.л.+1 склянка,
– борошно – 3 склянки,
– крохмаль картопляний – 2 ст.л.,
– сода – 1 ч.л.,
– оцет,
– вишня (можна використовувати свіжі, заморожені або консервовані).
Спосіб приготування.
Для початку відокремимо жовтки від білків. У тісто ми використовуємо тільки жовтки. У маргарин кімнатної температури додаємо жовтки, 4 столові ложки цукру, соду, погашену оцтом, і борошно. Вимішуємо пісочне тісто до утворення щільної грудки. Відокремлюємо від тіста невеликий шматочок, загортаємо його в харчову плівку і відправляємо в морозильну камеру. Основну частину тіста поки поставимо в холодильник.
Готуємо білкове суфле. Збиваємо білки до гострих піків, потроху додаємо 1 склянку цукру. Збивати білки необхідно до повного розчинення цукру. Перед збиванням у білки додаємо дрібку солі або кілька крапель лимонного соку. Додаємо в білки крохмаль і акуратно вимішуємо.
Далі на попередньо припорошеній борошном поверхні розгортаємо наше тісто і викладаємо його в роз’ємну форму для випічки. Формуємо бортики. Далі на тісто викладаємо шар вишень. Зверху рівномірно розподіляємо збиті білки. Дістаємо з морозильної камери решту тіста і натираємо на грубій тертці. Розподіляємо натерте тісто по поверхні пирога і трохи присипаємо цукром.
Ставимо наш пиріг у розігріту до 200 ° С духовку на 40-45 хвилин.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися