Малиново-шоколадний сирник
Інгредієнти:
– 140 г шоколадного печива,
– 85 г вершкового масла,
– 1 ст. л. какао,
– 1 ст. л. цукрової пудри,
– 800 г сирної маси,
– 5 яєць,
– 5 ст. л. шоколадного лікеру,
– 150 г цукру,
– 250 г темного шоколаду додатково,
– 400 г малини:
для верху:
– 100 г темного шоколаду,
– 6 ст. л. вершків (36%).
Спосіб приготування:
Розігріти духовку до 175°. У її нижній частині поставити миску з окропом.
Печиво подрібнити в чаші блендера. З’єднати з цукром, какао та розтопленим вершковим маслом.
Готову масу викласти на дно роз’ємної форми діаметром 22 см, застеленої фольгою, і покласти в холодильник на годину. Розтопити шоколад на водяній бані. Залишити його остигати.
У чаші міксера змішати сирну масу, лікер, яйця та цукор, а потім знизити швидкість до мінімуму й додати остиглий шоколад.
Сирну начинку розділити на три частини. На готову основу вилити 1/3 начинки й помістити зверху половину малини. Покрити другою частиною сирної начинки, викласти малину й покрити третьою частиною начинки.
Поставити в розігріту духовку й випікати приблизно 60 хв. Готовий сирник остудити в духовці з відкритими дверцятами, а потім помістити його в холодильник (бажано на ніч).
Наступного дня прикрасити глазур’ю (вершки та шоколад нагріти на водяній бані до утворення однорідної маси) і малиною. Смачного!
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися