Голубці з гречкою та м'ясом
Інгредієнти
для голубців:
– листя капусти,
– м’ясний фарш – 500 г,
– гречана крупа – 300 г,
– цибуля – 200 г,
– яйце – 1 шт.,
– чорний перець, сіль, любисток – за смаком;
для заливки:
– вода, у якій варилося капустяне листя – 0,5 л,
– грибний відвар свіжий або морожений – 100 мл,
– вершки 33% – 150 г,
– сіль – 0,5 ч. л.,
– чорний перець – щіпка,
– перець пахучий – 7 горошин,
– лаврове листя – 2 шт.
Спосіб приготування:
Вирізати капустяний качан. У киплячу воду опустити малі капустяні головки. Зняти зварені листки. Охолодити, відібрати маленькі. З листків зрізати товстий прожилок.
Начинка. Гречку промити в кількох водах, залити 600 мл води, додати 10 г солі, варити до готовності. 150 г цибулі порізати кубиками, смажити на олії до золотистого кольору. Зварену гречку охолодити. Смажену та свіжу цибулю перемолоти. До гречки додати мелену цибулю, м’ясний фарш, сире яйце, перець, любисток, якщо потрібно, сіль. Начинку вимішати.
Соус-заливка. У воду з відварених листків (0,5 л) додати вершки, грибний відвар, сіль, чорний перець, перець пахучий, лаврове листя.
Дно глибокої форми викласти різаними рештками капустяних листків. Скрутити голубці, викласти у форму, залити соусом і накрити капустяними листками.
Запікати в духовці до 1 години при 220°.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися