Пляцок «П’яниця»
Інгредієнти
для тіста:
– яєчні білки – 6 шт.,
– цукор – 200 г,
– кокосова стружка – 150 г,
– сухий мак – 150 г,
– розпушувач для печива – 2 ч. л.;
для крему:
– молоко – 200 г,
– цукор – 100 г,
– борошно – 1,5 ст. л.,
– крохмаль – 1,5. ст. л.,
– яєчні жовтки – 6 шт.,
– масло вершкове – 250 г,
– ванільна есенція,
– солодкий крекер або будь-яке крихке печиво – 200 г,
– коньяк – 50 г;
для поливи шоколадної:
– масло вершкове – 100 г,
– какао – 2 ст. л.,
– цукор – 3 ст. л.,
– молоко – 1 ст. л.
Спосіб приготування:
Тісто. Збиваємо окремо білки з цукром у густу піну. Поступово додаємо, не припиняючи повільного збивання, кокос, мак, порошок для печива. Тісто випікаємо одним коржем обов’язково на жирному пергаменті. Форма – 23 х 23 см або кругла діаметром 25 см.
Крем. Збиваємо жовтки з крохмалем і борошном. Ставимо на вогонь 200 мл молока з цукром. Коли воно почне закипати, вливаємо жовткову масу, постійно помішуючи. Доводимо крем до кипіння й виключаємо. Крем охолоджуємо. Додаємо до нього м’яке масло, ваніль. Збиваємо міксером до пухкого стану. Знову охолоджуємо.
На корж викладаємо крем, зверху печиво, яке скроплюємо коньяком і поливаємо шоколадною помадкою. Залишаємо пляцок у холодильнику на дві години.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися