Дзяма по-закарпатськи
Інгредієнти:
– бульйон від шовдаря – 2 л,
– гаряча вода – 500 мл,
– 2–3 зубки часнику,
– 1 яйце,
– 100–150 г рису,
– 1 морквина,
– чорний мелений перець,
– 500 мл домашньої сметани,
– 1–2 ст. ложки борошна,
– зелень кропу або петрушки.
Спосіб приготування:
Бульйон від шовдаря за бажанням можна процідити. Якщо він дуже солоний, розводимо його гарячою водою. Даємо ще раз закипіти.
Додаємо дрібно нарізану моркву, часник, варимо 5–10 хвилин, потім всипаємо промитий рис. Поки він вариться, готуємо соус.
Яйце збиваємо з половиною сметани, додаємо борошно, добре перемішуємо, щоб не було грудок, вливаємо решту сметани.
Коли рис звариться, додаємо сметанний соус. Не поспішаючи, перемішуємо, доводимо до кипіння. Всипаємо чорний мелений перець. Суп вимикаємо.
Подаючи на стіл, посипаємо страву петрушкою або кропом, додаємо шматочки вареного м’яса, за бажанням трохи оцту. Якщо сметана кислувата, то оцет не знадобиться. Подаємо в гарячому вигляді.
Смачного!
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися