Кулеб'яка з фаршем
Інгредієнти:
– борошно пшеничне – 250 г,
– яйце – 4 шт.,
– дріжджі пресовані – 10 г,
– молоко – 100 мл,
– соняшникова олія – 2 ст. л,
– цукор – 1 ч. л,
– харчова сіль – 1 ч. л.,
– фарш – 400 г,
– цибуля ріпчаста – 2 шт.,
– кріп – 1 пучок,
– перець чорний мелений – 0,5 ч. л.,
– бульйон – 50 мл.
Спосіб приготування:
Спочатку робимо дріжджове тісто. У тепле молоко кладемо дріжджі, розбиваємо одне яйце, насипаємо трохи цукру та дрібку солі, додаємо одну столову ложку соняшникової олії. Перемішуємо до однорідності.
Поступово всипаємо борошно й замішуємо тісто. Воно повинно вийти м’яким і не липнути до рук. Залишаємо тісто в теплому місці приблизно на годину, накривши рушником, щоб не засихало.
Тим часом готуємо начинку. Дві цибулини нарізаємо на півкільця або четвертинки. Два яйця відварюємо круто, чистимо й нарізаємо кубиками. Кріп дрібно шаткуємо.
В одній столовій ложці олії обсмажуємо цибулю до золотистого кольору. Перекладаємо у сковорідку фарш та обсмажуємо його до готовності. Солимо, перчимо за смаком. Даємо фаршу трохи охолонути.
Додаємо в начинку нарізані яйця, кріп і перемішуємо. Для того, щоб начинка кулеб’яки вийшла більш соковита, додаємо в неї бульйон. Якщо його немає, можна підлити трохи води.
До цього часу тісто має вже піднятися і збільшитися в розмірі майже в удвічі. Ділимо його на дві частини. Одну розгортаємо в овальний корж завтовшки близько 0,5 см та завширшки 12–14 см, довжина повинна бути трохи менша за деко. Перекладаємо на деко, застелене пекарським папером. Викладаємо начинку, злегка притискаючи її руками. Другу частину тіста розкачуємо так, як і першу, і накриваємо пиріг. Підвертаємо краї під низ та добре притискаємо.
Проколюємо верхній шар виделкою в декількох місцях для виходу пари. Змащуємо пиріг жовтком і залишаємо в теплому місці хвилин на 15–20.
Випікаємо кулеб’яку в розігрітій до 200° духовці 10–15 хвилин, до утворення золотисто-коричневої блискучої скоринки.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися