Торт із млинців та тріскової печінки
Інгредієнти:
для млинців:
– 100 г борошна,
– 300 мл сильногазованої води,
– 2 ст. ложки олії,
– цукор та сіль за смаком;
для печінкового торта:
– 1 банка печінки тріски в олії (240 г),
– 5 яєць,
– 200 г майонезу,
– 200 г твердого сиру,
– 1 цибулина,
– 1 пучок зелені (кріп, петрушка),
– чорний мелений перець та сіль за смаком.
Спосіб приготування:
Просіяне борошно змішайте із цукром та сіллю. Влийте газовану воду, додайте олію й добре перемішайте. Тісто повинне мати консистенцію рідкої сметани.
Розігрійте сковороду, змастіть олією і приготуйте млинці, обсмажуючи їх з обох боків по 2 хвилини. Готові млинці складіть стопкою на тарілці й остудіть.
Яйця зваріть круто, остудіть, почистіть і потріть на дрібній тертці.
Сир також потріть на дрібній тертці.
Цибулю поріжте якомога дрібніше. Подрібніть зелень.
Печінку тріски дістаньте з олії і розімніть виделкою.
Зберіть печінковий торт. Для цього на остиглі млинці викладіть пошарово печінку тріски, посипте цибулею, полийте трісковою олією і накрийте наступним млинцем. Змастіть млинець майонезом, посипте яйцем і сиром. Чергуйте млинці з начинкою, поки не закінчите формувати печінковий торт.
Готовий торт змастіть майонезом, прикрасьте зеленню, залиште просочитися на 1–2 години і подавайте.
Смачного!
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися