36726
17:53 17.072021

Литовський борщ

Цікаве 6020

Інгредієнти:

– буряк (3-4 штуки – залежно від розміру);

– свіжі огірки – 3 штуки;

– курячі яйця – 4 шт.;

– кріп – 1 пучок;

– зелена цибуля – 1 пучок;

– кефір – 1 л;

– сметана – 4 ст. л.;

– сіль – за смаком.

Спосіб приготування

Відварюють буряк у шкірці до повної готовності.

Нарізають огірки, цибулю, кріп та відварені яйця дрібними кубиками. Відварені буряки натирають на тертці.

Готові інгредієнти поміщають у велику і глибоку каструлю. Солять за смаком і додають 4 ложки сметани. Ретельно перемішують усі інгредієнти. Вливають у каструлю літр кефіру і трохи холодної води. Кількість води буде залежати від жирності кефіру, а також від того, якої густоти борщ має вийти в результаті.

Борщ ставлять у холодильник приблизно на 30-40 хвилин. Готовий холодний борщ у Литві прийнято подавати до столу з нарізаною картоплею.

Смачного!

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах