35990
18:01 7.052021

Хрусткі крильця в медовій глазурі

Цікаве 2622

Інгредієнти:

– крила – 1 кг;

– борошно – 3 ст. л.;

– паприка – 2 ч. л.;

– чорний перець – 1 ч. л.;

– розпушувач – 2 ч. л.;

– сіль – 1 ч. л. із гіркою.

Для медової глазурі:

– улюблений кетчуп – 1.5 ст. л.;

– рисовий оцет – 2 ч. л. (можна замінити лимонним соком) ;

– мед – 2-3 ст. л.;

– сіль – щіпка.

Спосіб приготування

Крила насухо обтираємо паперовими рушниками – чим сухіші крила, тим краще будуть хрустіти.

З’єднуємо в окремій ємності борошно, паприку, чорний перець, розпушувач, сіль. Обвалюємо крила, вони мають бути повністю покриті борошняною сумішшю.

Ставимо на розігрів духовку до 200 градусів, а тим часом викладаємо крила на решітку, змащену маслом. Деко під решіткою краще застелити пергаментом або фольгою, щоб жир, який буде капати з крила, не димів. Якщо немає решітки, то крила можна викласти на деко на пергамент, вони будуть не такі хрусткі, але все одно дуже смачні.

Відправляємо крила в духовку, приготування займає в середньому 25 хвилин, але духовки у всіх різні, як і кількість крил, тому запікайте до хрусткої скоринки. Якщо готуєте на решітці – перевертати крила не потрібно, а якщо на деко – потрібно буде на середині часу перевернути крила іншою стороною.

Поки запікаються крильця – приготуємо соус.

З’єднуємо улюблений кетчуп (хто любить гостріше – беріть Чилі або йому подібні), рисовий оцет (можна замінити лимонним соком), мед і дрібку солі. Після змішування інгредієнтів – не забудьте спробувати соус на смак. Вам може чогось не вистачити, тоді додайте меду, гострого соусу або оцту – орієнтуйтеся за своїм смаком.

Змішайте соус і крила, поки вони гарячі, і насолоджуйтеся. Краще вживати відразу – поки скоринка хрумтить.

Смачного!

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах