34412
13:05 25.122020

Качка з фруктами в духовці

Цікаве 1919

Інгредієнти:

– качка – 2 кг,

– яблука – 6 шт.,

– чорнослив – 12 шт.,

– курага – 12 шт.,

– ананас (консервований) – 150 г,

– сливи консервовані солодкі – 5 шт.,

– лавровий лист – 2 шт.,

– сіль, перець чорний мелений – за смаком,

– хмелі-сунелі (приправа) – за смаком,

– імбир мелений – 1/4 ч. л.,

– соєвий соус – 4 ст. л.,

– часник – 5 зубчиків.

Спосіб приготування

Змішати курагу, чорнослив і консервований ананас із соєвим соусом, часником та спеціями.

Яблука помити, нарізати шматочками. Додати до сухофруктів і слив.

Качку добре промити. Усередині та зовні посолити, поперчити. Щільно начинити фруктами.

Розріз на черевці сколоти кількома зубочистками. Покласти качку на деко, поруч викласти решту фруктів. Качку змастити рідиною з начинки або олією.

Налити півсклянки води й запікати 2–3 години при 200°С. Щоб перевірити качку на готовність, необхідно проткнути її зубочисткою. Якщо виходить прозорий сік – м’ясо готове, якщо рожевий – треба ще допекти. Деко закрити фольгою, забрати її за 15 хвилин до завершення запікання.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах